Image

POHJOISEN PORTER

*

Julkaisimme 24.11.2018 Haapalan Suomi 101 vuotta juhlaoluen. Olutta on tehty vain rajoitettu 500 pullon erä, ja se on nyt myytävänä vain Haapalan omasta puodista. 

Nähdään Haapalassa!

101 Pohjoisen Porter juhlaolut 4,5%

HAAPALAN PANIMO

*

Haapalan omat oluet saatavilla omasta kaupastamme ravintolan aukioloaikojen puitteissa.

Ma-ti 10.30-14.00, ke-pe 10.30-21.00 ja la 12.00-21.00. Ravintola on avoinna ke-la klo 22.00 saakka, mutta ulosmyynti päättyy tuntia aiemmin.

*

 

Meidän panimon lähtökohta on vastaava kuin ravintolamme. Haluamme tuottaa maistuvia oluita ravintolamme annosten kanssa nautittavaksi. Toki oluemme soveltuvat nautiskeluun myös sellaisenaan. Suomalaisen ja kainuulaisen luonnon antimet ovat olennainen osa Haapalan olutvalikoimaa.

*


TASTING

Kiinnostaisiko kierros panimollamme? Tasting samaan pakettiin?

Noin 1h 15min tilaisuus sisältää kierroksen panimollamme sekä 4x 20cl Haapalan omia oluita. Käymmä yhdessä läpi oluen makumaailmaa, arvosteluperusteita ja olemusta. Kokonaisuuden hinta on 35€/henkilö, ja ryhmäkoko 3-12hlö.

Varaa tasting ja kierros viimeistään kaksi vuorokautta ennen toivottua ajankohtaa sähköpostilla info @ haapalabnb.fi tai puhelimitse.

Image

HIUKAN
HELMEILEVÄ

GOLDEN ALE

4,7% / 33cl

*

Tämä Haapalan helposti juotava olut sopii kaikkiin tilaisuuksiin.

Kevyt kahden maltaan sekoitus pale ale- sekä kauramallasta on humaloitu tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Täydellinen nautittavaksi pitkinä kesäpäivinä, jolloin aurinko ei laske laisinkaan.

Sopii hyvin keveiden kesäruokien yhteyteen, kuten kalan ja kanan kanssa.

Image

KORPIKUUSEN
KUISKAUS

KUUSENKERKKÄ PALE ALE

5,2% / 33cl

*

Pale alella on pitkä historia, ja ne ovat olleet ikonisia brittiläisten suosikkeja jo 1700 luvulta lähtien.

Haapala on tuonut perinteen tähän päivään lisäten tuoretta kuusenkerkkää jokaiseen erään tuoden kevyesti makean raikkaan suomalaisen metsän maun tähän kylmään ja virkistävään klassikkoon.

Rapea, keskitäyteläinen, katkera ja makea kuusenkerkkä pale ale sopii hyvin savustetun kalan, makkaran tai burgerin seuraksi - erityisesti Haapalan kyyttöburgerin seuraksi.

Image

RIUSKASTI
RUKIINEN

RUIS IPA

6,4% / 33cl

*

India pale ale saa nimensä brittiläisistä vientioluista joita lähetettiin Intiaan sen ollessa vielä osa vanhaa imperiumia. Nämä oluet humaloitiin voimakkaasti alunperin säilyvyyden parantamiseksi kuumilla pitkillä laivaretkillä. Meidän onneksemme kuitenkin sivutuotteena syntyi hienoja aromaattisia oluita joiden perintö on säilynyt tähän päivään saakka.


Haapala on lisännyt tähän historialliseen olueen suomalaista historiaa ja sekoittanut siihen sen rakkainta viljaansa, ruista. Ruis lisää olueen täyteläisyyttä ja luonnetta, ja runsaassa humaloinnissa on myös pieni häivähdys sitrushedelmää. Pehmeä, keskitäyteläinen ja katkera ruis ipa on monipuolinen ja hyvin tasapainoinen olut.

Haapalan ruis ipa sopii yhtä hyvin nautittavaksi niin kalan, grillatun possun kuin riistankin kanssa, kun illat pimenevät ja talvi tekee tuloaan.

Image

USVAINEN
UITTO

TERVA PORTER

5,4% / 33cl

*

Porter oluet ovat peräisin Lontoon jokisatamista. Nämä tummat vahvat oluet kehitettiin sisukkaille joki- ja satamatyöläisille 1900-luvulla, mistä myös porter nimi on peräisin.

Me olemme lisänneet pehmeään porteriimme alkuperäistä suomalaista terva-aromia Kuhmosta, joka täydentää tummapaahtoista ja rapeaa makua. Ironista on että, kun tervaa vielä tuotettiin Kainuussa suuria määriä ja kuljetettiin Tervan Tietä Ouluun ja sieltä Tukholmaan, niin laivojen pintakäsittelyyn tarkoitettu terva usein lopulta myytiin Britannian laivastolle samoihin aikoihin, kuin porterit siellä kehitettiin. Nämä kaksi tarinaa siis kietoutuvat toisiinsa.

SAATAVUUS

Haapalan panimon tuotteita saa meidän omasta kaupasta. Saatavuus muualla Suomessa 19.10.2018 seuraavasti:
*
Hotel Aateli, Vuokatti
Kippo, Vuokatti
K-Supermarket, Vuokatti
MAKEA cafe & deli, Sotkamo
K-Supermarket, Sotkamo
Hospo, Kajaani
Rockhouse Kulma, Kajaani
Saint Kukko, Kajaani
Sulo, Kajaani
Pien, Helsinki
Pien, Espoo
Prisma, Kajaani
*
Kaikki Kainuun S-marketit - valikoima vaihtelee